Typegoedkeuring na het importeren van de auto

Als u een auto wilt importeren van buiten Europa (klik hier voor de lidstaten), dient de ingevoerde auto een typegoedkeuring ofwel een individuele toelatingskeuring  te ondergaan voor u er in Nederland mee mag rondrijden. Wij kunnen u helpen door de auto aan te laten passen en voor typegoedkeuring te laten keuren bij de keuringsinstanties. Dit moet gebeuren voor u bij het RDW een kenteken kunt aanvragen.

Een voertuig dient aan de onderstaande toelatingseisen te voldoen (Bron: RDW website). Is dat niet het geval, dan moet de auto mogelijk aangepast te worden en een individuele toelatingskeuring  ondergaan.
Een personenauto die in gebruik is genomen voor 1 januari 1998 voldoet aan de toelatingseisen als deze aan de permanente eisen APK voldoet.
Een nieuwere personenauto voldoet aan de toelatingseisen als:

  • de personenauto is gebouwd volgens een in een EU-lidstaat geldige typegoedkeuring, of
  • er voor de personenauto een IGC is afgegeven.

Kentekenbewijs ingevoerde auto

Indien er van de auto alleen een buitenlands kentekenbewijs zonder een CVO (Certificaat van Overeenstemming) aanwezig is, krijgt de auto een kenteken waarop bijvoorbeeld het trekgewicht en de milieugegevens ontbreken. Met een CVO ontvangt u een kenteken met alle specifieke informatie over de auto.

Aanpassingen voor de typegoedkeuring van uw import auto

Wanneer uw auto aanpassingen nodig heeft om een typegoedkeuring te krijgen, dan kunnen wij u daar bij helpen. Vaak gaat het om knipperlichten, trekhaak aanpassingen etc. We adviseren u vooraf, zodat u inzicht heeft in de werkzaamheden en kosten. Klik hier voor onze contactinformatie.