Alles wat u wilt weten over het leasen van een importauto

Het leasen van een importauto werkt net iets anders dan bij een gebruikelijk leasecontract. Op deze pagina leest u de meest gestelde vragen rondom het leasen van een importauto. Heeft u nog vragen, stel ze ons gerust.
Bekijk hier onze contactgegevens.

Wie is de eigenaar van de auto?
U bent de eigenaar van de leaseauto. De auto komt op naam van u of uw bedrijf. De auto is wel het onderpand voor de financiering. Mocht u niet meer aan uw betalingsverplichtingen voldoen, dan vervalt de auto aan de financier.

Waarom is het leasen van een importauto zoveel goedkoper dan een gewone leaseauto?
De auto’s die wij importeren zijn meestal 6-12 maanden oud. Oud genoeg om een interessant te zijn voor een gunstige BPM berekening bij het importeren en jong genoeg om u een perfecte en betrouwbare leaseauto te garanderen.

Is het mogelijk versneld af te lossen zodat ik de auto eerder financieringsvrij heb?
Ja, dat is mogelijk. Echter de financier rekent daarvoor wel 10% van de misgelopen rente als vergoeding.

Wat gebeurt er als ik een BKR-codering heb?
Een BKR-codering uit het verleden hoeft geen probleem te zijn, als het maar is opgelost. Bij een nog lopende codering kunnen wij helaas niets voor u betekenen.

Kan ik een aanbetaling doen op het leasecontract van de importauto?
U kunt aanbetalen zoveel u wilt. Het maandbedrag voor de leaseauto zal dan nog lager worden.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?
Natuurlijk kunt u uw auto inruilen. Wij bieden altijd een goede prijs voor uw oude auto.

Wat is een slottermijn?
Een slottermijn is de laatste leasetermijn. Dit bedrag is altijd hoger dan het maandbedrag. U kunt ervoor kiezen de auto dan weer in te ruilen. De restwaarde van de auto zal ongeveer evenveel zijn als de slottermijn. Hierdoor kunt u er ook voor kiezen om de auto in te ruilen en weer een nieuw contract aan te gaan. U betaalt de slottermijn dan niet.

Wat is de rente voor het leasecontract?
De rente op jaarbasis bedraagt ongeveer 8,6%

Is de rente fiscaal aftrekbaar?
De rente is inderdaad fiscaal aftrekbaar. De investeringsaftrek is 28% van de rente. De werkelijke rente die u betaalt ligt daardoor rond de 6,2%.

Wanneer ben ik eigenaar van de auto?
U bent eigenaar vanaf het moment dat u de eerste termijn heeft betaald. De auto staat ook debet bij u op de bedrijfsbalans en de financiering credit ertegenover.

Mogen we de auto wrappen of bestickeren?
Omdat u economisch eigenaar bent van de auto, mag u de auto wrappen of bestickeren wanneer u wilt.

Wat zijn de voordelen van Financial Lease?
Wanneer u kiest voor Financial Lease betaalt u een vast bedrag per maand. Hierdoor weet u wat u per maand kwijt bent aan de financiering van uw auto. Door te kiezen voor Financial Lease hoeft u in het begin niet meteen een groot bedrag te betalen voor de aanschaf van de auto en houdt u uw financiën op orde.

Kan ik als startende ondernemer ook gebruikmaken van Financial Lease?
Juist voor starters is Financial Lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met Financial Lease heeft u het voordeel dat u niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

Is Financial Lease ook geschikt voor ZZP’ers?
Voor ZZP´ers is Financial Lease een uitkomst. Het komt eigenlijk nooit uit om grote uitgaven te doen. Met Financial Lease spreidt u uw uitgaven en weet u wat u betaalt. Zo houdt u uw financiën onder controle.

Waarom moet ik BTW betalen? En kan ik dit terugvorderen?
De BTW krijgt u bij uw eerste belastingaangifte weer terug, U schiet dit als het ware voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

Betaal ik ook BTW over het maandbedrag?
Nee, u voldoet de BTW direct bij aanschaf van de auto, u krijgt dan het volledige bedrag terug bij de eerste aangifte. Omdat u dan de BTW al heeft betaald, zit er geen BTW meer op het maandbedrag.

Zit bij de leaseprijs ook de wegenbelasting en verzekering in?
Nee, Financial Lease is een kale leasevorm. Zo kunt u zelf uw verzekering zo voordelig mogelijk regelen en wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met uw schadevrije jaren. De houderschapsbelasting komt ook voor uw eigen rekening.